Άδεια Οδήγησης

Η άδεια του οδηγού του μισθωμένου οχήματος πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.

Για τις κατηγορίες οχημάτων F1, F2 απαιτείται άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορία Β.

Για τις κατηγορίες οχημάτων B1,  C1, D1 απαιτείται άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας 125 κυβικών και άνω κατηγορία Α1, Α2, Α.

Ηλικία Ενοικιαστή και Οδηγών

– 23 ετών για τις κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C, D, F, K, L, G, J

Οδηγοί που δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους υπόκεινται σε επιπλέον χρέωση ίση με €10, πλέον ΦΠΑ, ημερησίως (προσαύξηση νέων οδηγών).

– 30 ετών για τις κατηγορίες αυτοκινήτων T και Τ1

Απαραίτητη προπόθεση για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του οχήματος ειναι ο ενοικιαστής να κατέχει την πρωτότυπη άδεια οδήγησης του. Σε περίπτωση μη κατοχής των απαραίτητων εγγράφων η εταιρεία έχει το δικαίωμα κράτησης μια μέρας ενοικίασης στις προπληρωμένες κρατήσεις ή της προκαταβολής αντίστοιχα.

Τρόπος Πληρωμής

Η RAC S.A. δέχεται μετρητά και πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες όλων των Visa και MasterCard. Πιστωτικές κάρτες έκτος των παραπάνω δεν γίνονται δεκτές. Οι τιμές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα ισχύουν μόνο για κρατήσεις μέσω internet.

Eλάχιστος χρόνος ενοικίασης

Η ελάχιστη χρέωση ενοικίασης είναι μία ημέρα (24 ώρες).

Η RAC S.A. επιτρέπει στον ενοικιαστή μια περίοδο χάριτος για την επιστρόφη του οχήματος έως 29 λεπτά χωρις επιπλέον επιβάρυνση. Μετά την πάροδο της περιόδου χάριτος ο ενοικιαστής θα χρεώνεται κατ’ελάχιστον με το κόστος μιας επιπλέον μέρας.

 

Επιστροφή οχήματος νωρίτερα

Σε περίπτωση επιστροφής του οχήματος νωρίτερα απο την ημερομηνία που εμφανίζεται στο συμβόλαιο δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

 

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή

Οι τιμές περολαμβάνουν δημοτικούς φόρους, ΦΠΑ, απλή ασφάλεια, οδική βοήθεια, δωρεάν παράδοση απο και προς το ξενοδοχείο σας, οδικός χάρτης και απεριόριστα χλμ για κρατήσεις στα νησιά και δεύτερος οδηγός.

 

 

Πολιτική Καυσίμων

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμων με την οποία παρελήφθη. Σε περίπτωση που επιστραφεί με λιγότερη ποσότητα, ο πελάτης χρεώνεται την αξία του καύσιμου που λείπει .

Εσωτερικό Αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που το όχημα επισραφεί με λεκέδες που απαιτούν ειδικό καθαρισμό (π.χ. τρίχωμα, άμμος) ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό των €80.

Τροχαίες Παραβάσεις

Τα πρόστιμα και τυχόν άλλες συνέπειες βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον ενοικιαστή, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Οδήγηση εκτός δρόμου

Τα αυτοκίνητα της RAC S.A. θα πρέπει να οδηγούνται μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Οδήγηση εκτός δρόμου επιτρέπεται μόνο με τετρακίνητα οχήματα κατηγορίας G, G1, J, T , Τ1 και κατόπιν υπόδειξης απο υπάλληλο της εταιρείας για συγκεκριμένα οδικά δίκτυα. Σε περίπτωση ρυμούλκησης οχήματος εκτός των κατηγοριών που ενδείκνυνται για μη ασφαλτοστρωμένους η χρέωση  είναι €150.

 

Επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου/μάρκας  αυτοκινήτου

Η κράτηση γίνεται  για συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου (group) και οχι μοντέλου ή μάρκας αυτοκινήτου. Μπορείτε να δηλώσετε την προτίμηση σας για συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου κατά την παραλαβή και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Αλλαγή τύπου αυτοκινήτου

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου απο αυτόν της αρχικής κράτησης με έναν αντίστοιχης ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

 

Μεταφορά με πλοίο

Μόνο με την έγκρισης της RAC. Zημιές που έχουν προκληθεί κατά την μεταφορά του οχήματος με πλοίο δεν καλύπτονται απο καμία ασφάλεια.

 

 

Πρόσθετες Χρεώσεις

 

Παιδικά Καθίσματα

H χρέωση είναι €5 ημερησίως, με ανώτατη χρέωση 10 ημέρες. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

 

GPS – Σύστημα Πλοήγησης

Το GPS για χρήση των ενοικιαστών είναι διαθέσιμο, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση από τα γραφεία μας. H χρέωση είναι €5 ημερησίως, με ανώτατη χρέωση 10 ημέρες.

 

Χρέωση Εκτός Ωρών Λειτουργίας Γραφείων RAC

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωρών εργασίας των γραφείων της RAC γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι €15.

 

Πρόσθετος Οδηγός

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για δεύτερο οδηγό

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασφάλειες της RAC και ποσά Ευθύνης 

 

Ασφάλεια προς Τρίτους

Τί καλύπτει; 
Καλύπτει ασφαλιστικά θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των επιβαινόντων στο όχημα της RAC (εκτός του οδηγού του αυτοκινήτου της RAC) καθώς και υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι το ποσό που έχει καθοριστεί από το νόμο και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ως ελάχιστο όριο.

Τί δεν καλύπτει; 
Ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου.
Κλοπή προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται επάνω ή εντός του οχήματος της RAC.
Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος της RAC.
Ζημιές στο όχημα της RAC.

Μικτή Ασφάλεια 

Γνωστή ως: CDW (Collision Damage Waiver) ή LDW στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ

 

Τί καλύπτει; 
Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της RAC, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημιά, που είναι έως:
– €400 για την κατηγορία αυτοκινήτου A
– €600 για τις κατηγορίες B, C, D

– €800 για τις κατηγορίες  F, G, K, L
– €1.000 για την κατηγορία αυτοκινήτου J

Τι σημαίνει «ποσό ευθύνης»; Σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής του μισθωμένου αυτοκινήτου, πρέπει να πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό (που αποκαλείται «ποσό ευθύνης»).  Τα ποσά ευθύνης καταβάλλονται από τον ενοικιαστή, ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς του.

Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου.

Τί δεν καλύπτει; 
Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της RAC βρισκόταν σε καράβι

Κόστος 
Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή
€8 ημερησίως για τις κατηγορίες A B, C, D
€10 ημερησίως για την κατηγορία F
€15 ημερησίως για την κατηγορία G, K, L, J
(Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

 

 

Προσωπική Ασφάλεια 

Γνωστή ως: ΡΑΙ  (Personal Accident Insurance)

Τί καλύπτει; 
Καλύπτει τον ενοικιαστή σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι το ποσό των €50.000 για θάνατο, ολική ή μερική ανικανότητα και μέχρι το ποσό των €2.000 για νοσήλια.

Τί δεν καλύπτει; 
Δεν καλύπτει τον ενοικιαστή για μη αυτοκινητιστικά ατυχήματα ή για ατυχήματα που συνέβησαν πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη της ενοικίασης.

Η ανώτατη χρέωση της Προσωπικής Ασφάλειας είναι οι 14 ημέρες, ανά συμβόλαιο (με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες).

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου RAC, μόνο ο οδηγός είναι ασφαλισμένος. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο αυτοκίνητο, τότε πρέπει να είναι παρόντες κατά την έναρξη της ενοικίασης και να έχουν μαζί τους την άδεια οδήγησης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

 

Ακυρώσεις

Σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης που έχει πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας μας σε διάστημα 7 + ημερών απο την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινήτου εάν ο πελάτης έχει προπληρώσει όλο το ποσό της κράτησης τότε , η εταιρία έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το 50 % του συνολικού ποσού στον πελάτη. Σε ακυρώσεις που γίνονται σε διάστημα μικρότερο των 7 ημερών δεν επιστρέφεται τίποτα.Επίσης αν ο πελάτης έχει κάνει απλά μια κράτηση και έχει δώσει μια προκαταβολή τότε όποτε και να κάνει την ακύρωση της κράτησης δεν επιστρέφεται κανένα ποσό..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Όλοι οι οδηγοί πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κράτηση οχήματος, οφείλουν να γνωρίζουν τα δικαιώματατων αδειών οδήγησης, ειδικά εκείνες που αφορούν τις κατηγορίες σκούτερ και μοτοσικλετών, καθώς και τιςικανότητες που παρέχονται, ή αλλιώς σε περίπτωση άφιξης μια πληρωμή πλήρους ή μερικής μίσθωσηςοχήματος γίνεται, τότε δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση της εταιρείας για οποιαδήποτε πλήρη επιστροφήχρημάτων.

 Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Rac SA και πάντα σύμφωνα με την εποχή της τρέχουσας περιόδου, διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη ημέρα η ημέρες, ενοικίαση οχημάτων νομισματική αντιστάθμιση, ως αιτία της οικονομικής απώλειας, λόγω των προσωπικών παραμέτρων του πελάτη αξιολόγηση της ευθύνης, σχετικά με τη διαμόρφωση της άδειας οδήγησης

Νο Show

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν εμφανιστεί την συμφωνηθείσα ημέρα και ώρα παράδοσης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση η εταιρεία έχει δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση μετά την πάροδο 3 ωρών με χρέωση μιας ημέρας.

Αλλαγή Κράτησης

Ο ενοικιαστής δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγή στην κράτηση σε διάστημα μικρότερο των 7 ημερών απο την συμφωνηθείσα ημέρα παράδοσης.